På upptäcksfärd

Eva

Första gången som Sofia broderade i mitt broderi var för ca 15 år sedan, efter det har vi broderat massor-det mesta tillsammans. Vi har broderat hemma, på gator och torg, i Sverige och utomlands. Det har blivit stort, brett och vint, alltid färgglatt. Vi har haft utställning på Söder i Stockholm och vi har fyllt våra hem och givit bort i present. Vi har fyllt blogg och instagram med bilder.

interior embroidery

grand-open

Hela tiden har vi kämpat med att hitta bra garner, vi har förundrats över att ingen pratar sustainability i broderivärlden och vi tror oss veta att fler skulle må bra av att uttrycka sig konstnärligt i en kaskad av färger.

blue-red-window

Vi tror att världen behöver just detta, bra material, inspiration och konst man blir glad av. Vi tror dessutom att det finns saker att göra när det kommer till logistiken, hur och var man handlar materialet och platsen och sammanhang för skapandet, vi har som vanligt massor med ideer. Därför startar vi AB Creative clowns.

kugghjul creative clowns

Det finns mycket som vi vill veta. Var köper man det bästa garnet-eller finns det inte, vi kanske måste se till att det blir producerat. Det ska ha perfekt tjocklek, härlig lyster, vara slitstarkt och finnas i en massa nyanser-naturligtvis sustainable. Var köper grossisterna sitt garn. Var produceras garnerna, var är broderigarnerna mecka. Prisbilden är ganska lika, varför? Finns det teknisk specifikation på broderigarn? Går det att få fram glittergarn som är naturfiber och framtaget med hänsyn till hälsa och miljö?

Further on

När det gäller stramalj har vi ett riktigt intressant spår på gång. En stramalj tillverkad av råvara från Sverige. En råvara som framställts utan konstbevattning eller skadliga kemikalier. En textil som är för hård och styv för kläder, passar med andra ord perfekt till stramalj!

130975915 398366148072371 304653993471037218 n

Skulle jag träffa på någon annan i branschen skulle jag fråga: Vad är er affärside? Hur tänker ni runt att förenkla och göra tillgängligt? Vem är er kund? Hur ser ni på er framtid? Vad har ni för planer? Kan vi hitta sätt att samarbeta? Vilka tankar får ni när ni ser våra kugghjul och hör vår berättelse?

IMG 9919Styling